Sistemul de Management al Securitatii Informatiei, ISO 27001, reglementeaza politicile si procedurile de securitate la nivel de companie sau unitate functionala, adresata in scopul de a reduce riscul pierderii sau scurgerii informatiilor. ISO 27001 ajuta la identificarea, managementul si minimizarea amenintarilor care afecteaza informatiile.

ISO 27001 este un cadru pentru protectia informatiilor; un set de politici, proceduri, procese si sisteme care gestioneaza riscurile de informare, cum ar fi atacurile cibernetice, hack-urile, scurgeri de date sau furt. Potrivit GDPR, datele personale sunt informatii critice pe care toate organizatiile trebuie sa le protejeze. Exista multe puncte in care standardul poate ajuta companiile sa realizeze respectarea acestei reglementari, dintre care cele mai relevante sunt: evaluarea riscurilor, conformitatea, gestionarea activelor, confidentialitatea prin proiectare relatiile cu furnizorii.

Beneficiile includ: cresterea fiabilitatii si securitatii sistemelor si informatiilor; imbunatatirea increderii clientilor si partenerilor de afaceri.